Vanliga Frågor

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Vitacea®, användning och tips.

Vem bör äta Vitacea?

Vitacea innehåller antioxidanterna, vitamin C, vitamin E och selen. Antioxidanter hjälper kroppen att skyddas från påfrestningar som vi dagligen utsätts för. Antioxidanter bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress. Om man inte får i sig tillräckligt med frukt och grönsaker och fisk via kosten kan Vitacea vara ett bra tillskott för hela familjen. Vitacea rekommenderas inte till barn under 5 år på grund av risken för att sätta kapseln i halsen.

Varför finns det flera antioxidanter i Vitacea?

Vitacea innehåller både den vattenlösliga antioxidanten vitamin C och den fettlösliga antioxidanten vitamin E samt selen. Vitamin C och E samt selen kommer var och en för sig att bidra till att skydda cellerna från oxidativ stress. Dessutom bidrar vitamin C till att återuppbygga den reducerade formen av vitamin E.

Hur verkar antioxidanterna vitamin c, vitamin e och selen?

När vår kropp förbränner syre bildas biprodukter som kallas reaktiva syreföreningar. Dessa föreningar är bra för kroppen, men om det bildas för mycket av dem kan det leda till oxidativ stress, som kan angripa våra celler. Vår kropp producerar därför en rad enzymer som fungerar som antioxidanter och neutraliserar dessa skadliga ämnen. Oxidativ stress är en långsam nedbrytningsprocess i kroppen som påverkas av syre. Vitamin C, Vitamin E och selen har förmågan att motverka oxidation, skadeverkan från vissa syre- och kväveformer.

Vad har Omega-3 för effekt i kroppen?

Omega-3 är fleromättade fettsyror. Kroppen är beroende av dessa fettsyror för viktiga funktioner i kroppen. De långa omega-3 fettsyrorna byggs in i cellytan, där de omvandlas till signalsubstanser (eikosanoider) i kroppen. Omega 3- fettsyrorna DHA och EPA bidrar till hjärtats normala funktion (Vid intag av 250 mg DHA och EPA dagligen).

Vad har Magnesium för effekt i kroppen?

Magnesium är livsviktigt för att alla levande organismer. Varje rörelse vi gör kräver magnesium eftersom det bidrar till både normal muskelfunktion och nervsystemets normala funktion. Magnesium är en av byggstenarna i både skelett och tänder. Vid brist på magnesium kan kroppen hämta mineralet från lagret i skelettet.

Vad säger forskningen & studier?

Studier har visat att antioxidanterna som vi använder i Vitacea, vitamin C och E samt selen, bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress. Vetenskapliga studier har visat att de aktiva ingredienserna i Vitacea har flera olika effekter

Jag upplever fisksmak efter intag?

Vissa kan uppleva att det smakar fisk efter intag av omega -3 kapslar. För att undvika detta kan man ta kapslarna med mat eller på kvällen innan man går och lägger sig.

Varför får jag ingen effekt?

Det kan ta upp till 6 månader innan man känner av en effekt. Det räcker oftast inte med enbart en förpackning innan man kan utvärdera effekten.

Ska jag ta Vitacea med mat? När på dagen?

Vi rekommenderar att man tar det med mat. Ett tips kan vara att ta 1 kapsel VitaeWell till frukosten, på så vis skapar man sig en rutin så man inte glömmer att ta sitt kosttillskott. Tar man två kapslar VitaeWell per dag är det bra att göra på sammavis till kvällsmaten.

Ska jag ta Vitacea med mat? När på dagen?

Vi rekommenderar att man tar det med mat. Ett tips kan vara att ta 1 kapsel VitaeWell till frukosten, på så vis skapar man sig en rutin så man inte glömmer att ta sitt kosttillskott. Tar man två kapslar VitaeWell per dag är det bra att göra på sammavis till kvällsmaten.

Hur ska Vitacea förvaras?

Produkten ska förvaras torrt, svalt och utom räckhåll för barn.

Hur fungerar det att prenumerera?

Din beställning kommer direkt hem i brevlådan inom 3-5 dager efter du lagt din beställning. Försändelsen innehåller kapslar för två månader, information och faktura. Två månader senare kommer nästa försändelse hem till dig.

Finns det någon uppsägningstid?

Du kan när som helst pausa eller säga upp abonnemanget. Vi har inga uppsägningstider eller bindningstider.

Hur betalar jag?

I samma försändelse som kosttillskottet finns en faktura. Sedan har du 21 dagar på dig att betala fakturan.

Jag har inte fått min leverans?

Har du inte fått din leverans inom 14 dagar efter beställningstillfället tar du kontakt med Kundtjänst

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är normalt 3-5 dagar.

Har jag rätt att returnera en varor?

Ja, om du köpt en prenumeration och vill säga upp den så kontaktar du kundtjänst och säger upp din prenumeration. Du står själv för kostnaden av retur och när vi har fått den så krediterar vi din faktura.

Hur mycket innehåller en förpackning?

En förpackning innehåller 60 kapslar. Rekommenderad dos är 1-2 kapslar om dagen. En förpackning räcker mellan 1-2 månader.

Kan jag ta Vitacea med receptbelagda läkemedel?

Du bör upplysa din läkare att du intar Vitacea och rådfråga om intaget av Vitacea.

Kan jag ta Vitacea under graviditet?

Du bör upplysa din läkare att du intar Vitacea och rådfråga om intaget av Vitacea.

Är Vitacea en säker produkt?

Omfattande tester har visat att ingredienserna i Vitacea är säkra att använda. Vi kvalitetssäkrar våra leverantörer och ser till att säkerhet och kvalitet kontrolleras noga i alla led av produktionen.

Vilken typ av Gelatin använder ni för era kapsal?

Vi använder oss av gelatin enbart från fisk. Halal- och/eller kosher godkänt.

Vad händer om jag glömmer ta en kapsel?

Om du glömmer att ta Vitacea en dag kan du ta en dubbel dos nästa dag. Kroppen tar upp ingredienserna som är fettlösliga och lagrar dem i kroppen, där de kan användas när de behövs.

Kan Vitacea ätas av Fisk/Skaldjurallergier?

Vitacea innehåller omega 3 från fisk. Den marina oljan är en ren olja och har rensats på proteinet som utlöser allergi. Är du dock allergisk mot fiska ska du använda Vitacea med försiktighet. Är du osäker bör du kontakta din läkare. Vad gäller skaldjursallergiker går det bra att äta Vitacea. Är du osäker bör du kontakta din läkare.

Innehåller Vitacea Gluten eller laktos?

Ingen av våra produkter innehåller ingredienser eller ämnen med gluten eller laktos.

Kvalitet och Spårbarhet?

Vi har hög focus på kvalité, som omfattar full spårbarhet av råvaror och produktionsprocesser. Produktionen sker enligt GMP (Good Manufacturing Practise), som är ett regelverk som styr tillverkning av läkemedel, livsmedel och kosttilskott.

Finns det någon åldergräns för att handla hos er?

Du måste vara 18 år eller äldre för att handla hos oss. Är du under 18 år så måste du ha målsmans

Cealab AB – Vi är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför välkända och högkvalitativa kosttillskott sedan 2014.

Telefon: 033-723 27 00  E-post: info@cealab.se Öppettider: Mån – Fre 09:00-12:30, 13:30-16:00

© Cealab AB 2019. All Rights Reserved.

Jag vill gärna prova Vitacea FÖR HALVA PRISET!


Har du ännu inte provat Vitacea?

För att du skall få den äkta Vitacea-känslan, ger vi dig halva priset på första leveransen, direkt hem i din brevlåda.
Du betalar endast 199 kr. Introduktionserbjudandet gäller endast nya kunder och en gång per hushåll.

Fri Frakt

Vid köp av abonnemang betalar du ingen frakt!

Fri Retur

Du har alltid 14 dagars fri returrätt

24/7 Support

Vår kundtjänst finns alltid där för dig